West Ham – Nottingham Forest

London Stadium 12. november kl. 15.00: West Ham United – Nottingham Forest

Etter denne helgen skal flere av West Hams spillere på landslagsoppdrag og det vil være to uker før neste Premier League-runde. Men før det kommer Nottingham Forest på besøk til London Stadium søndag ettermiddag. Tilsvarende møte forrige sesong endte til slutt med hele 4-0 seier til West Ham etter at det sto målløst helt til det gjensto 20 minutter av kampen. Danny Ings noterte seg for to scoringer i den kampen.

Nottingham Forest var nyopprykket forrige sesong og klarte til slutt fornyet kontrakt etter at de blant annet beseiret Arsenal i siste hjemmekamp på City Ground. Denne sesongen ser de ut til å ha nedrykksspøkelset mer på avstand og på samme måte som forrige sesong har de hentet noen nye spillere til en allerede stor tropp.

Blant spillerne som manager Steve Cooper hentet inn i sommer var Arsenals reservekeeper Matt Turner, Manchester Uniteds svenske stjerneskudd Anthony Elanga, Chris Wood (Newcastle), Ola Aina (Torino) og Callum Hudson-Odoi (Chelsea). I tillegg er Divock Origi hentet på lån fra AC Milan, Gonzalo Montiel fra Sevilla og Nuno Tavarez (Arsenal), også de to på lån. Helt på tampen av overgangsvinduet hentet de nok en keeper da den greske landslagsspilleren Odysseas Vlachodimos ble kjøpt fra Benfica. Av de som forlot klubben i sommer var to tidligere West Ham-kjenninger Andre Ayew og Jesse Lingard, men den spilleren som vil bli mest savnet blant Forest-fansen er spissen Brennan Johnson som gikk til Tottenham for en stor sum penger. Johnson var klubbens toppscorer forrige sesong.

Foran helgens serierunde ligger Forest som nummer 13 på tabellen, kun ett poeng bak West Ham. De tok en imponerende 2-0 seier mot Aston Villa sist helg. I den kampen fikk Vlachodimos sin debut i mål og selv om han ikke ble satt på de helt store prøvene fikk han kjenne på det å holde nullen i Premier League. Det er ventet at den greske keeperen fortsetter mellom stengene også mot West Ham. Klubbens toppscorer er de to store spisskjempene Taiwo Awoniyi og Chris Wood som begge står med tre scoringer, men den største trusselen offensivt hos «skogvokterne» er Morgan Gibbs-White. Sistnevnte har en stor løpskapasitet og kan være en plage for ethvert forsvar.

På skadelista finner Cooper angriperen Callum Hudson-Odoi mens både Origi, Wood, Montiel og stopperen Felipe er tilbake i trening etter skade. Hvor mange av de sistnevnte som vil være aktuelle for å starte på søndag er uklart.

West Ham har slitt den siste tiden, men det var i hvert fall gledelig at det ble seier mot Olympiakos på torsdag etter en fantastisk scoring av Lucas Paqueta. Selv om Paqueta på langt nær lykkes med alt han forsøker seg på så hjelper det godt å ha spillere som han og Alvarez tilbake i laget ettersom de er gode på å holde på ballen (noen vil sikkert si at de er i overkant glad i holde på ballen til tider).

West Ham 1-0 Olympiakos: Lucas Paqueta hits winner to keep Hammers top of  Europa League Group A | Football News | Sky Sports

To gode cupkamper den siste uka, mot Arsenal og Olympiakos, har i hvert fall hjulpet noe på selvtilliten. Moyes valgte å stille et toppet lag på torsdag og forhåpentligvis vil de samme spillerne orke å yte 100% også mot Forest før de tar en landslagspause. Mohammed Kudus har nå spilt seg inn i førsteelleveren og har imponert de siste kampene. På torsdag startet Jarrod Bowen som spiss med Kudus, Paqueta og Benrahma rett bak. Benrahma er også i ferd med å finne tilbake til noe av den gode formen fra forrige sesong, selv om han fremdeles har en del å gå på når det kommer til å utfordre en mot en.

Areola har stått over cupkampene på samme måte som Fabianski gjorde forrige sesong, men franskmannen vil være tilbake mellom stengene nå. I tillegg har Kurt Zouma stått over de siste tre kampene med litt kneproblemer. Det er heller ikke sikkert at han blir klar denne helgen og da vil vi i såfall få se Aguerd og Mavropanos danne stopperpar for fjerde kamp på rad. Vi krysser fingrene for at skaden til Zouma ikke er alvorlig.

Med Areola tilbake mellom stengene og usikkerhet rundt skadesituasjonen til Zouma er det egentlig bare knyttet spenning til om Antonio og Soucek vil bli foretrukket fra start på søndag.

Vi krysser fingrene for at det blir en fin søndag å være West Ham-supporter og at både spillere, ledere og fans får en positiv inngang til den korte spillepausen vi får etter denne kampen. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar