God West Ham-påske

Bilderesultat for london stadium

Påskeaften reiser West Ham til Sunderland for å møte tabelljumboen. Etter den kampen er det kun fem ligakamper igjen av en sesong som med Hammers-øyne kan betegnes som relativt turbulent. Vi benytter muligheten til å gjøre en liten oppsummering så langt.

Den historiske sistesesongen på Boleyn Ground ble avsluttet med fyrverkeri og fest, men overgangen til den nye stadion i Stratford har ikke vært problemfri. Starten av sesongen var preget av svake resultater og tribunebråk, både mellom rivaliserende fans og internt blant West Ham-fansen.

Den etterlengtede «stjernespissen» Simone Zaza ble hentet i august og heldigvis var overgangen bare en låneavtale med opsjon på kjøp for Zaza scoret ikke et eneste mål i West Ham-trøya. Han ble derfor frigitt før nyttår. De andre spillerkjøpene som ble gjort sist sommer har heller ikke slått til og når i tillegg forrige sesongs beste spiller, Dimitri Payet, startet sin egen personlige spillerstreik var det behov for å få de andre nøkkelspillere å dra lasset sammen. Av de norske spillerne har Håvard Nordtveit fått noen kamper, men har slitt med å spille seg til en fast plass. Martin Samuelsen var først på et mislykket låneopphold i Blackburn mens han nå er utlånt til Peterborough i League One hvor han også spilte deler av forrige sesong.

Etter hvert ble resultatene gradvis bedre og det var noen som begynte å snakke om muligheter for å få spille Europa League neste sesong. Spillere som har stått fram denne sesongen har vært Manuel Lanzini, Michail Antonio, Winston Reid og til tider Andy Carroll. Når det gjelder klubbens kaptein Mark Noble som storspilte forrige sesong så har han slitt adskillig mer inneværende sesong.

Etter den gode perioden rundt nyttår og i januar har de siste to måneders resultater imidlertid vært fryktelig dårlige og etter den sterke borteseieren mot Southampton 4. februar fulgte en rekke med to uavgjorte og fem strake tap. Heldigvis ble det seier i «skjebnekampen» mot Swansea sist lørdag slik at West Ham i øyeblikket befinner seg på 14. plass med åtte poeng ned til nettopp Swansea på den utsatte 18. plassen.

Mye tyder på at ên seier til vil være nok til at West Ham er sikret ny Premier League-kontrakt også neste sesong. Hva hadde vel vært bedre enn om den seieren kom allerede på påskeaften?

West Hams resterende kamper sesongen 2016/2017:
15. april: Sunderland (borte)
22. april: Everton (hjemme)
29. april: Stoke (borte)
5. mai: Tottenham (hjemme)
14. mai: Liverpool (hjemme)
21. mai: Burnley (borte)

God påske til alle West Ham-fans der ute!

0
0

Legg igjen en kommentar