West Ham – Sheffield U

London Stadium 30. september kl. 16.00: West Ham United – Sheffield United

September avsluttes med hjemmekamp for West Ham mot Sheffield United. Så langt har West Ham bare spilt hjemme på London Stadium to ganger i ligaen, 3-1 mot Chelsea og 1-3 mot Manchester City. Sheffield United var sist i Premier League sesongen 2020/21 og da vant West Ham begge kampene, 3-0 på London Stadium og 1-0 i Sheffield.

Sheffield United rykket opp til Premier League foran denne sesongen og har slitt med å forsterke laget vesentlig etter opprykket. De har blant annet kjøpt spissen Cameron Archer fra Aston Villa, Vinicius Souza (Lommel) og Gustavo Hamer (Coventry) mens Tom Davies, Luke Thomas og James McAtee er kommet på lån fra hhv Everton, Leicester og Manchester City. De mest kjente spillerne som har forlatt klubben i sommer er Illiman Ndiaye (Marseille) og Sander Berge som gikk til Burnley rett før seriestart.

Sesongstarten har vært tung for The Blades og etter seks kamper står de med kun ett poeng. Det foreløpig eneste poenget de har hentet var 2-2 hjemme mot Everton da Cameron Archer scoret begge hjemmelagets mål. Uka etter den kampen hadde de poengene i lomma helt til langt inn i overtiden borte mot Tottenham. Spurs klarte imidlertid å snu det til 2-1 seier på overtid og det var selvsagt et fryktelig tungt tap for manager Paul Heckingbottom og hans spillere. Sist helg kom det foreløpig desiderte bunnpunktet da de røk på et kjempetap, 0-8, hjemme mot Newcastle. Det ble selvsagt spekulert i om Heckingbottom ville får sparken etter stortapet, men foreløpig sitter han i jobben.

Sheffield United har også problemer med skader. Max Lowe, Ben Osborn, John Fleck og Rhian Brewster er alle ute med langtidsskader. I tillegg har forsvarsspillerne George Baldock og John Egan slitt med skadeproblemer, men begge forventes tilbake mot West Ham. Spissen Oli McBurnie er også tilbake etter å ha sonet en kamps karantene sist.

Det var forøvrig nettopp Sheffield United som rykket ned i 2007 da West Ham berget plassen med et nødskrik etter syv seire på de ni siste kampene i «the great escape» hvor blant andre Carlos Tevez var svært sentral. Nettopp Tevez var en av to spillere (den andre var Javier Mascherano) som førte til at det ble opprettet sak mot West Ham da overgangene til de to argentinerne ikke hadde foregått etter regelboka. Sheffield United mente seg da urettferdig behandlet da de mente West Ham skulle bli trukket poeng for uriktig bruk av spillere, men Premier League nøyde seg med å gi klubben en saftig bot og dermed kunne West Ham belage seg på en ny sesong i det beste selskap mens Sheffield United måtte ta turen ned en divisjon.

Carlos Tevez: A brief but unforgettable Claret and Blue career | West Ham  United F.C.

West Ham kommer fra en knapp 1-0 seier mot Lincoln i Carabao Cup denne uka. Lincoln var for øvrig klubben som beseiret Sheffield United i forrige runde og Sheffield-laget har derfor hatt muligheten til å forbedre seg på treningsfeltet i stedet.

Det var naturlig nok mange bytter i West Ham-laget som møtte Lincoln sammenlignet med de elleve som startet mot Liverpool sist helg. Mange av de som spilte Europa League forrige uke var også denne gangen på banen i ligacupen på en vanskelig bortearena under dårlige spilleforhold. Heldigvis var Lukasz Fabianski en av banens beste og gjorde noen avgjørende redninger for West Ham og for andre gang på en uke var Tomas Soucek på scoringslista.

Selv om det har blitt to strake tap i Premier League, mot hhv Manchester City og Liverpool, så har West Ham spilt godt og det er ingen grunn til å tro at det blir vesentlige endringer i lagoppstillingen. Areola starter i mål og foran seg vil han etter alle solemerker få Coufal, Zouma, Aguerd og Emerson. Litt lengre frem på banen er spørsmålet hvor offensivt Moyes velger å gå inn til kampen. De to siste kampene har både Soucek, Alvarez og Ward-Prowse startet sammen med Paqueta, Bowen og Antonio. Det er grunn til å tro at disse danner startoppstillingen igjen, men det kan være et lite spørsmålstegn ved om Mohammed Kudus blir foretrukket i stedet for Soucek for å få mer offensiv variasjon og fart.

Det er lite skader å melde om fra West Ham-leiren. Den eneste som vi vet er ute er Aaron Cresswell som fortsatt sliter med hamsring-skaden han pådro seg i Europa League-oppgjøret mot Backa Topola.

Det er alltid vanskelig å møte lag som kommer fra et stortap som Sheffield United fikk sist helg. De kommer nok til å spille forsiktig og forsøke å nekte West Ham rom. Vi skal nok ikke se bort fra at dødballene med James Ward-Prowse igjen kan bli viktige for hjemmelaget.

Det er et tøft kampprogram nå og neste uke er det igjen klart for Europa League før Newcastle venter i ligaen og spillerne igjen skal ut på landslagsoppdrag. Nå krysser vi først fingrene for at det blir en fin dag på London Stadium og da betyr det i såfall at poengene blir igjen hos West Ham. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar