West Ham – Wolves

London Stadium 17. desember kl. 15.00: West Ham United – Wolverhampton Wanderers

Etter å ha gått fra sesongens desiderte bunnivå mot Fulham presterte West Ham blant sesongbeste mot Freiburg bare fire dager senere. En snuoperasjon som selvsagt gleder alle West Ham-hjerter og som var viktig med tanke på videre spill i Europa League. Denne søndagen er det Wolverhampton som gjester London Stadium. Tilsvarende kamp forrige sesong endte 2-0 etter scoringer av Scamacca og Bowen.

Wolverhampton var av mange dømt til å kjempe helt i bunnen av tabellen denne sesongen etter at de mistet nøkkelspillere som Ruben Neves (klubbens kaptein og midtbanedirigent), Nathan Collins (fast stopper), Raul Jimenez (toppscorer i flere sesonger), Conor Coady og Matheus Nunez. Sistnevnte ble solgt til Manchester City mot slutten av overgangsvinduet.

Det var ingen veldig kjente spillere som kom inn på Molineux i sommer. Matt Doherthy returnerte til klubben etter et heller mislykket opphold i Tottenham, mens de hentet Santiago Bueno fra Girona i Italia, Boubacar Traore fra franske Metz, Enso Gonzalez fra Libertad og Jean-Richner Bellegarde fra Strasbourg.

I tillegg til at klubben mistet mange sentrale spillere måtte de også se seg om etter ny manager etter fjorårssesongen da Julen Lopetegui var misfornøyd med ledelsen og forlot klubben. Til tross for at de var nederlagsdømt så vi allerede i første serierunde mot Manchester United at det bor mye bra i laget og det var bare uflaks at de ikke fikk med seg noe derfra.

Før møtet med West Ham befinner de seg på 13. plass i Premier League med 19 poeng. Forrige helg med det 1-1 hjemme mot Nottingham Forest. En av klubbens beste spillere Pedro Neto har vært ute med hamstringskade noen uker, men han kan få spilletid på søndag. Det samme er tilfelle med backen Rayan Ait-Nouri som har slitt med en ankelskade. Toppscorer denne sesongen er for øvrig Hee-Chan Hwang mens det de siste ukene også har løsnet noe for Matheus Conha foran mål.

Det var nok en lettet David Moyes som fikk akkurat den responsen han ønsket mot Freiburg etter den tafatte forestillingen mot Fulham kun fire dager i forveien. Det har riktignok kommet frem etter Fulham-kampen at det var noe sykdom i spillertroppen til West Ham uten at det forklarer hele den kollektive kollapsen på Craven Cottage.

Ettersom det var viktig å bli gruppevinner i Europa League valgte Moyes å stille et tilnærmet toppet lag mot Freiburg. Den eneste som ikke var med var Kurt Zouma, mens Alphonse Areola og Michail Antonio ikke var aktuelle grunnet skader.

En spiller som det løsnet litt for på torsdag var Edson Alvarez. Han scoret sitt første mål for West Ham og hadde i tillegg en utsøkt målgivende pasning til Kudus. Uheldigvis fikk Alvarez seg en smell og måtte forlate banen 25 minutter før slutt. Det er uklart hvorvidt denne smellen vil holde han ute mot Wolves.

Team News: Álvarez makes full West Ham United debut at Brighton | West Ham  United F.C.

Det er ventet at Zouma er tilbake i startoppstillingen på søndag mens Areola tar plass i mål dersom han er skadefri. Fabianski spilte en meget god kamp på torsdag, men Areola var tilbake på benken og det er derfor ventet at han spiller i ligaen ettersom han på ingen måte har spilt seg ut av laget før skaden.

Wolves kommer med tidligere West Ham-spiller Craig Dawson som forsvarssjef og vi vet jo hva som er hans styrker. I duellspillet vil neppe Kudus og Bowen være favoritter i møte med Dawson, men dersom de bruker farten sin vil stopperkjempen slite på sin gamle hjemmebane.

Det er viktig for West Ham å få med seg poeng fra denne kampen da de kan få heng på lagene rett foran på 7. og 8. plass. Selv om Wolves er alt annet enn en enkel motstander så er det et lag hvor West Ham er favoritter på hjemmebane og vi krysser fingrene for at agressiviteten og det gode spillet fra torsdag fortsetter også her. Onsdag neste uke er det forresten kvartfinalekamp i ligacupen mot Liverpool på Anfield, men først er det Wolves søndag ettermiddag. Come on you Irons!

Legg igjen en kommentar