Wolves – West Ham

Molineux 6. april kl. 16.00: Wolverhampton Wanderers – West Ham United

Det begynner å dra seg til mot slutten av sesongen og lørdag spiller West Ham seriekamp nummer 32 av totalt 38. Wolverhampton er motstander på Molineux, en arena hvor West Ham tok sin siste seier for tre år siden da kampen gikk uten tilskuere og Jesse Lingard hadde en stor del av æren for at det ble borteseier. Møtet mellom klubbene på London Stadium i desember endte med 3-0 seier til West Ham etter to scoringer av Kudus og en av Bowen.

Wolverhampton var av mange tippet som en av de heteste nedrykkskandidatene denne sesongen etter at sommerens overgangsvindu se at profiler om Ruben Neves med flere forsvant samtidig som de ikke ble erstattet. Gary O’Neil kom inn som manager etter at han ikke hadde fått fornyet kontrakten sin med Bournemouth til tross for en fantastisk jobb der. O’Neil og Wolves har imidlertid gjort de fleste forhåndstips til skamme og med åtte seriekamper igjen er de allerede sikret ny Premier League kontrakt. De har 42 poeng og ligger med det som nummer 11, kun tre poeng bak West Ham, og attpåtil med en kamp til gode.

Tirsdag denne uken spilte Wolves 1-1 borte mot Burnley i en kamp hvor de lå under, men utlignet med Ait-Nouri rett før pause. Mange spillere har vært gode for ulvene denne sesongen og hyppigst på scoringsstatistikken har vært koreanske Hwang Hee-Chan og Matheus Cunha. Hurtigtoget Pedro Neto har også vært god når han har spilt, men han er skadeutsatt og sliter i øyeblikket med en ny skade. I forsvaret er Craig Dawson fremdeles en dominerende skikkelse mens keeper Jose Sa også er solid.

Gary O’Neil har vært frustrert over mange skader på offensive spillere den siste tiden og har offentlig uttalt at han ønsker seg forsterkninger på det leddet i januar-vinduet. Nevnte Neto er ute sammen med Jean-Richner Bellegarde mens Hwang Hee-Chan kan bli klar til denne kampen. Matheus Cunha kom inn mot Burnley på tirsdag, men det er ennå usikkert om han er frisk nok til å starte kampen mot West Ham. Craig Dawson har for øvrig også stått over de siste kampene, men han skal også være klar denne gang til å møte sine tidligere lagkamerater.

Etter et forsmedelig tap mot Newcastle forrige lørdag slo West Ham tilbake med en sterk kamp og poeng hjemme mot Tottenham tirsdag kveld. Mange var gode i den kampen hvor for eksempel Kurt Zouma viste seg fra sin beste side med både scoring og dominerende forsvarsspill. Etter noen litt nølende åpningsminutter spilte også Mavropanos en meget sterk kamp og selv om Aguerd har vært ute med skade de siste kampene så spørs det om han hadde tatt en plass i midtforsvaret akkurat nå.

Zouma: It's very special for me and my family to captain West Ham | West Ham  United F.C.

West Hams angrepsrekke med Paqueta, Kudus, Bowen og Antonio har vært giftige den siste tiden og de skaper farligheter nesten hver gang de angriper. Statistikken viser også at West Ham scorer mer enn dobbelt så mange mål med Paqueta på banen enn i de kampene hvor han ikke er med. Vi krysser fingrene for at alle disse fire holder seg skadefrie resten av sesongen da West Ham er avhengig av hver og en av dem.

På midtbanen har Edson Alvarez stått over de to siste kampene mot Newcastle og Tottenham etter å ha pådratt seg 10 gule kort i Premier League. Selv om både Tomas Soucek og James Ward-Prowse var gode mot Tottenham er det ventet at Alvarez starter mot Wolves, spesielt med tanke på at han igjen må stå over mot Bayer Leverkusen førstkommende torsdag.

I øyeblikket er det kun Alphonse Areola som er ute med skade hos West Ham. Han fikk problemer med hamstring mot Newcastle og vil trolig være ute noen uker til. Da er det i det minste betryggende at klubben har en så god back-up som Lukasz Fabianski å sette inn mellom stengene. Fabianski var tryggheten selv mot Spurs på tirsdag.

Allerede torsdag til uken er det altså klart for første kvartfinale i Europa League mot Bayer Leverkusen i Tyskland. Det er derfor fint at kampen mot Wolves går allerede lørdag og det er fem dager til kampen i Leverkusen. Det er ingen grunn til å tro at David Moyes vil spare noen spillere mot Wolves og derfor antar vi at det kun blir en endring på midtbanen ved at Alvarez kommer inn for Ward-Prowse eller Soucek. Vi går noen spennende uker i møte og håper det starter med bortepoeng på Molineux lørdag ettermiddag og at det ikke oppstår skader i West Ham-troppen før de viktige kampene som følger. Come on you Irons!  

Legg igjen en kommentar